Ontruimingsoefening

Aan de basis van een goede ontruiming staat een ontruimingsplan. Regelmatig oefenen van het ontruimingsplan zorgt ervoor dat iedere BHV’er zijn taken weet bij een ontruiming en tevens wordt het ontruimingsplan getoetst aan de huidige situatie. 

Bij een ontruimingsoefening is het niet alleen van belang het bedrijfspand zo snel mogelijk te ontruimen maar ook om ervoor te zorgen dat het bedrijf op een veilige wijze wordt achter gelaten zodat externe hulpdiensten een veilige inzet kunnen doen.

Van Dijk Instructie en Advies kan u begeleiden in het organiseren van een ontruimingsoefening en het samenstellen van een ontruimingsplan.

Voor dat een ontruimingsoefening daadwerkelijk zal plaatsvinden zullen wij eerst de kennis van de BHV’ers over het ontruimingsplan testen. Dit kan tijdens een herhalingscursus BHV of als aparte cursus ingevuld worden.

Een ontruimingsoefening kan naar uw wens worden samengesteld.

Bijvoorbeeld kan een eerste ontruimingsoefening alleen met de BHV’ers plaats vinden waarbij het uitgangspunt het ontruimingsplan is. Dit is meestal in de vorm van een table top oefening.

Uiteindelijk kan de ontruimingsoefening met Lotus slachtoffers, rook en brand simulatie worden uitgevoerd waarbij het gehele bedrijf onaangekondigd deel zal nemen aan de ontruiming.

Aan het einde van de ontruiming zal direct met de BHV’ers de inzet worden na besproken en zal er een verslag worden gemaakt van de plus en min punten.

 

Heeft u hulp nodig bij de uitvoering van een ontruiminsoefening of het maken van een ontruimings plan neem dan contact met ons op.